Pelimusiikki on tärkeä osa pelikokemusta

Pelaaminen on monen asian kokonaisvaltainen kokemus. Peligrafiikka, pelin sisältö, tarina, pelattavuus ja tietenkin pelimusiikki muodostavat kokonaisuuden, jotka vaikuttavat onnistuneen pelikokemuksen syntymiseen. Joskus musiikki voi olla erinomaista, joskus se voi olla täysin huomaamatonta. Pelissä soiva musiikki voi olla niin hyvää, että se voi nousta musiikkilistoille tai muodostua osaksi populaarikulttuuria kuten esimerkiksi Super Mario Bros- ja Angry Birds -pelien musiikki.

Videopelimusiikki

Videopelien musiikki alkoi kehittyä 90-luvun jälkeen. Sitä ennen peleissä käytetty musiikki oli pääosin piipitystä, josta kaunis melodia oli kaukana. Samaa musiikkia käytettiin ensimmäisissä matkapuhelimissakin ja hieman paranneltuna pelikoneissa. Tänä päivänä videopelien musiikki kilpailee muiden musiikkilajien rinnalla ja niille jaetaan palkintoja esimerkiksi MTV Music Awards -palkintogaalassa.Pelimusiikkia säveltävät melkein aina omat säveltäjänsä, joista tunnetuimmat ovat juuri Final Fantasyn säveltäjä Nobuo Uematsu sekä legendaarisen Super Mario Bros -tunnusmusiikin säveltänyt Koji Kondo. Tunnettu suomalainen pelimusiikin säveltäjä on muun muassa Angry Birds -tunnarin säveltänyt Ari Pulkkinen.

Musiikkiteemaiset pelit

Musiikki on nähnyt monen artistin synnyn ja kuoleman, mutta tietyt bändit ja artistit ovat vaikuttaneet monen maan ja ihmisen elämään toisia enemmän. Nämä supertähdet ovat inspiroineet monia oheistuotteita kuten kirjoja, muotia ja tietenkin pelejä. Mikä olisi hauskempaa kuin pelata lempipeliään, jossa kaikki on tehty lempiartistin mukaan ja kuunnella samalla lempimusiikkia. Pelimusiikkia on tehty esimerkiksi monesta tähtiartistista kuten Kiss, Elvis, Michael Jackson, Guns n´ Roses ja Jimi Hendrix.

Final Fantasy -pelien maailmankuulu musiikki

Maailmankuulu Final Fantasy -pelisarja on 15 pelin ja 30 vuoden pituinen japanilainen saaga, jonka musiikki on yhtä lailla erittäin tunnettu. Final Fantasyn pelaaminen on elämäntapa ja pelien upea maailma vie helposti mukanaan. Yhtä lailla niiden musiikki on jäänyt miljoonien pelaajien mieleen. Musiikin säveltäjä Nobuo Uematsu on Japanin ja maailman luultavasti tunnetuin videopelisäveltäjä. Säveltäjän kappaleita ollaan kuultu pelien lisäksi konserteissa. Suomessa Turun filharmoninen orkesteri on esittänyt peleistä tuttua musiikkia SCORE –konsertissa, ja ainoastaan pelimusiikkia soittavan erikoisorkesteri Game Music Collectiven konsertit ovat pääosin osoitettu juuri Final Fantasylle.