Ruisrock

Turun Ruissalossa järjestetään jo 35. kertaa perinteinen Ruisrock, mikä tekee siitä Suomen vanhimman rock-festivaalin. Vuonna 2014 festareilla kävi ennätykselliset 93 000 vierasta. Tämän vuoden ohjelmassa soittaa kaiken kaikkiaan yli 100 bändiä, joihin lukeutuu sekä Pharrell Williamsin kaltaisia maailmanluokan supertähtiä kuin kotimaisia kestosuosikkeja kuten Apulanta ja Elastinen. Festareilla on panostettu ruoka- ja juomatarjontaan, ja alueelta löytyy sekä viini-, samppanja- että erikoisolutbaari sekä muita anniskelualueita. Kiinnostavana uutuutena festarivieraat voivat kierrellä myös Design-alueella, jolla käsityöläiset myyvät tuotteitaan.

Tapahtuma-alue

Festareille voi ajaa autolla kaveriporukan kanssa, tai hypätä junan tai bussin kyytiin. Ruissalon hiekkarannat eivät sijaitse aivan Turun keskustassa, joten loppumatka taittuu festivaalibussin kyydissä tai vaikka polkupyörällä. Majoitusvaihtoehtoja ovat useat hotellit ja koulumajoitukset sekä leirintäalue, jolta on ilmainen bussikuljetus pääkallopaikalle. Ruisrock suhtautuu Ruissalon luonnonpuistoalueeseen kunnioituksella, ja festarialueella onkin kiinnitetty paljon huomiota ekologisuuteen ja toimivaan kierrätykseen. Festarivieraiden toivotaan myös tekevän osansa kauniin luonnonpuistoalueen säilyttämiseksi.

Tämänvuotisessa tapahtumassa mukana

Festarin esiintyjistä suurimpia nimiä on Ellie Goulding, jonka levymyynti liikkuu useissa miljoonissa, ja jolta on peräisin tarttuva Love Me Like You Do -hitti. Kotimaisista yhtyeistä Haloo Helsinki! on myynyt tuplaplatinaa ja noussut varteenotettavaksi tekijäksi suomirockin kentällä. Elektronisen musiikin ystävien kannattaa suunnata Niittylavalle katsomaan, kun DJ:t Axwell ja Sebastian Ingrosso soittavat ensimmäisen yhteiskeikkansa Suomessa. Muita esimerkkejä Ruisrockin laajasta tarjonnasta on esimerkiksi 80- ja 90-luvun hiphopin legenda Public Enemy, ja viime vuosikymmenen aikana indie-piireissä menestynyt taiderockia soittava tanskalainen Mew.Festariviikonlopun aikana tarjolla on musiikin lisäksi monenlaista muuta ohjelmaa kuten teatteriryhmiä, performansseja ja sirkusta. Voit jopa käydä tilaamassa omaan tilanteeseesi sopivan loitsun Loitsukioskilta. Turun taidemuseossa on mustavalkoinen valokuvanäyttely Ranskan Rivieralta, ja festarirannekkeella saa alennuksen pääsylipusta. Muuta hauskaa ohjelmaa on muun muassa tankojalkapallo, eli oikeilla ihmisillä pelattava pöytäfutis. Halukkaat voivat bilettää reivikontissa täysillä 15 minuutin ajan tai osallistua rentoon pingismatsiin. Hurjapäisimmät voivat kokeilla myös benji-hyppyä. Loistava sijainti Ruissalossa takaa mainiot mahdollisuudet ohiajavien risteilijöiden bongaukseen, ja festarialueen hiekkarannalta voi pulahtaa mereen uimaan aina kun siltä tuntuu.